En minimal 404-sida kodad med Sass✌️

Är du i behov av en enkel och minimal 404-sida, med två olika färgpaletter triggade av en page load? Om svaret är JA, har du kommit rätt!

CSS-koden består bland annat av smooth animated gradient button hovers och en smart text-linjerings CSS för att få text att linjera snyggt runt geometriska former (funkar fantastiskt bra i Chrome och Safari).

Detta är första gången jag använder Sass i ett projekt (Yay!) och givetvis är sidan responsiv.  

404-sidan hittar du här på min GitHub pages sida och för att se all kod klicka här.

Och om detta inte vore nog så har jag dessutom skrivit en spännande Medium-artikel om min 404-sida. Här tar jag upp hur det var att jobba med Sass, varför jag gjorde det, samt en massa annat CSS-godis 🤓  Medium-artikeln hittar du här

Beyoncé tattoo

Här kommer ett till inlägg inspirerad av Beyoncés nya platta Lemonade, denna gången i form av en tatuering (temporär). Texten kommer från skivans kanske bästa låt, "All night", som handlar om försoning & förlåtelse. Och som är "lyrically" jättesmart i refrängen, med just texten "Kiss up and rub up and feel up on you".

Tatueringen skapade jag i illustrator, och valde typsnitt som jag tyckte förstärkte budskapet i orden och texten. Sedan placerade jag en order hos faketattoos.se som trycker färdigdesignade och egendesignade fake-tatueringar. Resultet blev awesome! 

Beyoncé emoji

Beyoncés senaste album Lemonade har väl knappats någon missat!? Albumet släpptes som ett "visuellt album" = 1 timmas lång musikvideo. Fast bättre :) Låten Hold Up finns med på plattan och gav mig inspiration till att göra en Beyoncé emoji. För visst ser hon ut som "flamenco-dansar-emojin" fast med gul klänning? 

 

 

Mamma Mia

Fick ett miniuppdrag att utforma ett födelsedagskort för en Mamma Mia föreställning till en kollega, och resultatet blev så här fint. Grafiskt, blått och något art nouveau:igt ;)

TypoMemo

Tänkte starta året med att lägga upp ett nytt projekt jag arbetat med ett tag nu. Typomemo är ett typografimemory, som helt enkelt går ut på att man ska para ihop två typsnitt med varandra. 

Använda typsnitt i memory:t är, Helvetica, Baskerville, Courier och Lucida Grande. Dessutom finns det mer info om just dessa typsnitt i footern. Så missa inte det! Fantastiskt när man kan slå två flugor i en smäll? Spela ett roligt spel + få lära sig lite om typsnitt! Kolla in det själv här.