Confront 2018 💜

IgĂ„r besökte jag Dev & Design-event Confront I Malmö. Detta Ă€r mitt första Ă„r pĂ„ ett Confront event och kĂ€nde att den kunde passa mig bra just för att den kombinerar bĂ„de utveckling och webbdesign. SĂ„ jag tĂ€nkte skriva om nĂ„gra “Hot topics” frĂ„n dagen nedan:

Design systems
Ett hett Àmne var/Àr Design systems varför det Àr bra att ha ett, inte bara varför det Àr bra att ha ett mellan designers och utvecklare utan ocksÄ för fler som jobbar i projektet. Kan vara projektledare, copywriters etc. Ett Design system Àr mer Àn bara skisser i Sketch, utan bör ocksÄ innehÄlla förklaringar, komponenternas beteenden mÄste tydliggöras samt patterns. Dokumentation bör finnas med och sjÀlvklart den visuella identiteten. Det finns sÄklart fler delar som ska finnas med, lÀnkar till tvÄ bra exempel pÄ Design systems frÄn Airbnb och Trello:

https://airbnb.design/building-a-visual-language/
https://design.trello.com/

Mob programming
Och nĂ€r det kommer till Design systems, talades det ocksĂ„ om ett nytt och hype:at begrepp inom utveckling och design nĂ€mligen “Mob programming”. Mob programming gĂ„r ut pĂ„ att man tillsammans i sin projektgrupp jobbar pĂ„ ett och samma projekt, pĂ„ en och samma plats, under en och samma tid, pĂ„ en och samma dator đŸ€“. PĂ„ det sĂ€ttet lĂ€r man sig av varandras kunskaper och effektiviserar sitt workflow.

CSS Houdini
Slutligen vill jag nĂ€mna den största anledningen till varför jag ville gĂ„ pĂ„ just det hĂ€r eventet. Och det var för att se Una Kravets (jag har i mĂ„nga Ă„r följt henne pĂ„ Twitter) presentera sitt Ă€mne, CSS Houdini. Ett supertips Ă€r verkligen att följa Una Kravets, hon Ă€r sĂ„ inspirerande och grym pĂ„ CSS! ✹

Och det fĂ„r avsluta min bloggpost, ciao för denna gĂ„ng! đŸ’đŸ»â€â™€ïž

confront18-kollage-image.png