toDo-list i React ✨

En todo-list är ofta en enkel och bra övning att göra när man lär sig att koda. Här presenterar jag mitt andra React projekt som är just en toDo-list. Man skriver helt enkelt in sina toDos och vips förvandlas dessa till små fina post-its 💖

React är ett Javascript-ramverk som jag lärde mig grunderna på i Tjejerkodar-lägret i Barcelona 2016. Läs mer om kodningslägret här.

Jag gillar att designa och koda små webbappar som denna, då jag får kombinera just webbdesign med kodning. Som webbdesigner blir det allt mer viktigt och vanligt att lära sig fler språk än “bara” HTML och CSS. I mitt dagliga jobb är det användbart att ha en förståelse för Javascript så att man i alla fall kan tolka och felsöka kod. Sen skadar det inte heller att kunna skriva enklare funktioner såklart! ✌️🤓

Just toDo-listan finns på min GitHub, så kolla gärna in den här eller genom att klicka på bilderna här nedan 😀👇🏻