Confront 2018 💜

Igår besökte jag Dev & Design-event Confront I Malmö. Detta är mitt första år på ett Confront event och kände att den kunde passa mig bra just för att den kombinerar både utveckling och webbdesign. Så jag tänkte skriva om några “Hot topics” från dagen nedan:

Design systems
Ett hett ämne var/är Design systems varför det är bra att ha ett, inte bara varför det är bra att ha ett mellan designers och utvecklare utan också för fler som jobbar i projektet. Kan vara projektledare, copywriters etc. Ett Design system är mer än bara skisser i Sketch, utan bör också innehålla förklaringar, komponenternas beteenden måste tydliggöras samt patterns. Dokumentation bör finnas med och självklart den visuella identiteten. Det finns såklart fler delar som ska finnas med, länkar till två bra exempel på Design systems från Airbnb och Trello:

https://airbnb.design/building-a-visual-language/
https://design.trello.com/

Mob programming
Och när det kommer till Design systems, talades det också om ett nytt och hype:at begrepp inom utveckling och design nämligen “Mob programming”. Mob programming går ut på att man tillsammans i sin projektgrupp jobbar på ett och samma projekt, på en och samma plats, under en och samma tid, på en och samma dator 🤓. På det sättet lär man sig av varandras kunskaper och effektiviserar sitt workflow.

CSS Houdini
Slutligen vill jag nämna den största anledningen till varför jag ville gå på just det här eventet. Och det var för att se Una Kravets (jag har i många år följt henne på Twitter) presentera sitt ämne, CSS Houdini. Ett supertips är verkligen att följa Una Kravets, hon är så inspirerande och grym på CSS! ✨

Och det får avsluta min bloggpost, ciao för denna gång! 💁🏻‍♀️

confront18-kollage-image.png